Voetschimmel

Voetschimmel

Ben jij iemand die graag naar het zwembad komt, of misschien op andere openbare plekken met blote voeten loopt? Dan is de kans aanwezig dat je een voetschimmel krijgt. Dat is niet iets waar we graag over na willen denken, maar waar we wel mee te maken hebben. Hoe kun je een voetschimmel herkennen en wat kun je ertegen doen?

Hoe herken je voetschimmel en wat doe jee ertegen?

Schimmelinfectie in de mond

Schimmelinfectie mond

Bij een schimmelinfectie denken we vooral vaak aan een infectie in bijvoorbeeld de vagina of een schimmelnagel. Het is echter ook mogelijk om een schimmelinfectie in je mond te hebben. Dit kan ook wel een schimmelmond of spruw worden genoemd. Hoe herken je dit en wat kun je ertegen doen?

Schimmelinfectie in de mond herkennen

Liesschimmel

Liesschimmel bij vrouwen

Een schimmelinfectie kan op veel plaatsen voorkomen. Mensen denken bij een schimmelinfectie vooral aan een vaginale schimmelinfectie, maar er zijn meer locaties waar je dit kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld in je liezen. Hoe herken je een liesschimmel en wat kun je hiertegen doen?

Hoe kom je aan liesschimmel, en hoe kom je er vanaf?

Schimmel door diabetes

Schimmel door diabetes

Heb jij diabetes melitus, ook wel suikerziekte? Dan heb je te hoge suikerwaarden in je bloed. Er zijn heel veel mensen met deze aandoening en het kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen. Mensen met diabetes kunnen bijvoorbeeld ook last hebben van schimmels. Hoe zit dit? Wat kun je ertegen doen?

Hoe diabetes schimmelinfecties in de hand werkt